Arjeplogsfjällen – Malins berättelse on Ikkesjavrre

Jag upptäckte fjällvandring ganska nyligen för några år sedan och blev handlöst förälskad från första stund! Varför hade jag inte fattat grejen tidigare? Men bättre sent än aldrig😊

Min allra första vandring blev i Italienska alperna, därefter Schweiz, därefter Norge och sedan började jag äntligen upptäcka de fantastiska svenska fjällandskapen. Alla vandringar har sina speciella ögonblick som dröjer sig kvar och en av de stunder i livet jag alltid kommer att bära med mig är den magiska vandringen i Arjeplogsfjällen till den osannolikt vackra sandstranden vid Ikkesjavvre.

Jag tänker att det finns olika typer av vandrare, och är du en sådan typ som jag är, uppskattar du de leder där du får vara mestadels med dig själv och omgivningen som enda (och kanske bästa?) sällskap.

Att vandra till Ikkesjavvre är inte speciellt komplicerat och du behöver inte vara en van vandrare för att uppskatta turen som är relativt lättvandrad. Problemet är snarare att det inte är en vandringstur det pratas om och det är förmodligen därför du inte varit där – än😊 Faktiskt helt obegripligt att fler inte upptäckt denna underbara vandring – men å andra sidan är det en del av tjusningen! Det är inte en trafikerad led vilket ger möjlighet till stillhet, reflektion och att bli mer närvarande i  – och med naturen. Jag hade förmånen att få uppleva platsen i 20 grader, strålande sol och ingen vind, men jag kan tänka mig att just denna plats är värd att uppleva i olika vädertillstånd och olika årstider. Du kan dessutom utforska mycket mer i omgivningen om du har tid och lust.

Av de vandringar jag hittills upplevt är denna plats den som mest dröjer sig kvar. Jag hittade vandringen tack vare bloggen ”Gå på tur” så gå in och kika på https://gapatur.se/ikkesjavvre-fjallvarldens-langsta-sandstrand/ precis som jag gjorde. Otroligt välskriven och inspirerande blogg! Jag har bara börjat min vandringsupplevelse i Arjeplogsfjällen!

Malin Ekblom