Arbete och studier

Oavsett vad du har för kunskaper och tidigare erfarenheter hoppas vi att du ska hitta en meningsfull och utvecklande sysselsättning.
Här finns ett brett utbud att välja bland.

Arbete

Är du intresserad av att komma hit och testa hur det är att bo och leva här så är det flera aktörer som anställer säsongsvis. 

Största arbetsgivarna i Arjeplog är stat, kommun, besöksnäring, fordonstestindustri, konstruktion och anläggning. Vi har en ovanligt företagsam befolkning och låg arbetslöshet. 

 

Näringsliv

Arjeplogs Kommun har den näst bästa tillväxten i Norrbottens län i 2023 års tillväxtindex. 

I Arjeplog finns en stark entreprenörsanda. Det finns goda möjligheter att söka finansiering och låga priser på mark, lokaler och fastigheter. Att leva och verka i Norrbottens inland är inte en fullt så stor logistisk utmaning som du kanske tror. Här tar du dig från din ytterdörr till Stockholms centralstation på ungefär 4 timmar, inklusive väntetid på Arvidsjaurs flygplats och Arlanda.

Vill du starta företag, eller flytta din verksamhet till Arjeplog så är du välkommen att kontakta Argentis, det lokala näringslivsbolaget.

Lärcentras entré, vintertid.

Vuxenstudier

Vårt lärcentra är en multifunktionell mötesplats där många träffas: elever som läser svenska för invandrare, vuxna som kompletterar grundskole- och gymnasieutbildning, studenter som läser universitetsutbildning på distans, vår arbetsmarknadsverksamhet och alla som besöker oss för att gå en utbildning, vara med i ett lunchseminarium eller träffa vår studie- och yrkesvägledare. Här finns det dessutom möjlighet att fika och boka ett konferensrum.

 

 


Bonussystem

Kompetenssatsning inom olika bristyrken inom Arjeplogs Kommuns förvaltning

  • Flytt och boendebonus
  • Vikariatsbonus
  • Pensionärsbonus
  • Studielån 

Grundkrav för att ansöka om bonussystemen måste individen vara folkbokförd i Arjeplogs kommun och arbeta inom ett bristyrke