Leva & Bo i Arjeplog - det enkla livet

Har du fått nog av trängsel, föroreningar, långa köer, trafikstockningar, asfalt och betong ? 

Ett liv här är ett liv för dig som drömmer om att ha några minuter till affären, jobbet, skolor, vännerna, fjäll, vatten och ett rikt socialt liv.

Välkommen till det enkla livet. 

Att leva här

Här hittar du skola, arbete och affärer inom några minuters avstånd. Vardagspusslandet blir lättare att få ihop och du får mer tid över till annat. Till det som är viktigt.

Hur bor vi?

Vad sägs om sjöutsikt från köksfönstret i hyreslägenheten? Vill du ta båten till jobbet? Eller du kanske vill hitta ett rustikt renoveringsobjekt utanför tätorten. Här hittar du mer information om ditt drömboende.

Arbete och studier

Oavsett vad du har för kunskaper och tidigare erfarenheter hoppas vi att du ska hitta en meningsfull och utvecklande sysselsättning. Här finns ett brett utbud att välja bland.

Vad gör vi på fritiden?

För att människor ska trivas på en plats krävs en stark gemenskap och meningsfulla aktiviteter. I Arjeplog finns lysande eldsjälar, förebilder och ett fantastiskt föreningsliv.

För dig som vill stanna längre eller vill flytta hit

Läs gärna broschyren ”För längre vistelser” som tagits fram i samarbete med fem andra kommunerna längs vackra Skellefteälven. Där får du praktiska tips för dig som planerar att stanna längre eller flytta till vår region.