En Vecka fri från våld

En vecka fri från våld närmar sig och inleds 20 november. Arbetet mot våld pågår hela året men under kampanjen En vecka fri från våld sätter vi extra fokus på det förebyggande arbetet som pågår runt om i landet och i kommunen.

Var tredje vecka dödas en kvinna i Sverige av en man hon har eller har haft en relation med och vart tionde barn tvingas uppleva våld i hemmet. Mäns våld är ett av våra största samhällsproblem men våldet går att förebygga.

Under veckan tar vi del av bland annat en föreställning, föreläsningar och föräldrasamtal, allt för att uppmärksamma och förebygga mäns våld mot kvinnor.

Missa inte att tisdagsföreställningen kräver anmälan.

PROGRAMMET
Tisdag 21 november
18:00 Föreställningen ”Jag skulle då gå vid första slaget”
En teaterföreställning om en eskalerande våldsprocess i en relation och mäns våld mot kvinnor. Föreställning blandat med föreläsning. Anmäl er på arjeplog.se/vfs. Med Matilda Kjellmor och Lena Stenvall, i Medborgarhuset.

Torsdag 23 november
Förmiddag: Information för förskola till årskurs 6. Individ- och familjeomsorgen, polisen, rektor och elevhälsa besöker eleverna från förskoleklass till årskurs 6 i respektive klassrum för att synliggöra vilka det är som arbetar med våldsutsatthet och brottsprevention.

Eftermiddag: Information för årskurs 6 till 9
Elever i högstadiet (årskurs 6 till 9) träffas på Medborgarhuset under eftermiddagen med samma syfte.
Under veckan arbetar skolorna också med att arbeta fram och utveckla konflikthanteringsstrategier anpassade för alla åldrar.

Fredag 24 november
10:00-12:00 Föreläsning om erfarenheter om att förlora sin mamma till följd av våld. Dag var 7 år när hans mamma mördades. ”Minnena lämnar mig aldrig”. Digital och interaktiv föreläsning. Det bjuds på fika! Med Dag Lidén, Medborgarhuset.

Lördag 25 november
10:00-11:00 Föräldrar Mot Narkotika (FMN) föreläser om anhörigperspektivet och sina egna erfarenheter. Det kommer finnas fika. I Kyrkströmsgården.

17:30 Föreläsning och ljusmanifestation
Linnea Eriksson berättar om sina erfarenheter under föreläsningen ”10 minuter i taget – om livet i en våldsam relation.”
Vi fikar och följer varandra i en dialog. Sedan tänder vi ljus och lyssnar på musik i kyrkan. Start vid Kyrkströmsgården, avslut i kyrkan.

Evenemanget är avslutat.

Datum

20 - 25 nov 2023
Expired!

Tid

08:00 - 18:00

Platser

Arjeplog
Arjeplog
Arjeplogs kommun

Arrangör

Arjeplogs kommun
Telefon
0961-14000
E-post
turist@arjeplog.se
Webbplats
http://www.arjeplog.se

Nästa evenemang