Fredag 11 augusti 2023: Vandring till Guijaure / Arctic Circle Race

Njut av naturen. Få information om området av historisk guide. Även om de vanligaste växterna. Efter första 5-8 km kan du lossa från gruppen och vandra i egen takt. Perfekt för dig som vill vandra till start i Arctic Circle Race 2023 eller ta en av våra mest utmanade toppar i Top of Arjeplog – Gujjávrtjårro. För 700 kr kan du ta helikopter tillbaka om du inte ska springa. Middag bokas separat. Ja, det är det enda som behöver bokas separat.

Start vid Silvervägen. Var gärna i god tid om du har bil. Det brukar finnas parkeringsplatser, men det går alltid att veta helt säkert.

 

Vill Du vandra till startplatsen inför 2023 års Arctic Circle Race? Det har blivit en uppskattad aktivitet. Läs mer här om själva loppet hos Experience Arjeplog – det är också här som anmälan sker: https://arcticcirclerace.se/ 

I priset 400 kr / person ingår: 
Vandring med guide till Guijaure. Om man vill gå själv efter ett tag kan man förstås göra det. I berättelsen om området ingår historia om gruvnäring och handel, växter och historia om Silvervägen och dess närområde. Rejäl välsmakande middag kl. 19.30 och frukost i Guijaurestugan från kl. 6.30–7.30. Din märkta packning/ryggsäck åker med helikopter till målområdet nästa dag (vilket gäller för alla som deltar i loppet).

Morgon i Guijaurestugan. Dags snart att ge sig av till startplatsen.

Vill man ha tältplats i närheten av stugan i Guijaure är kostnaden 100 kr. Kan betalas på plats eller efteråt (ibland fungerar ej Swish här, dvs dålig nätkontakt).

Middag: Anmälan senast dagen innan kl. 12. Det serveras älginnanlår med lingon, sallad och klyftpotatis. Sallad med rökt mozzarella (eller liknande) och tomater som veg-mat. Blåbärskaka med färska hjortron till efterrätt med kaffe / te. Dryck: Läsk / lättöl / Guijaurevatten.
Frukost kl. 6.30–7.30 består av yoghurt, fil, flingor, te & kaffe och något stärkande inför loppet.
Betalning: Kontant eller Swish Midsommarviken AB 123 500 94 10.

Om du väljer att stanna kvar och vandra vidare – gör så!

Evenemanget är avslutat.

Datum

11 aug 2023
Expired!

Tid

09:30 - 18:00

Kostnad

400kr
Magasin Silvervägen

Arrangör

Magasin Silvervägen
Telefon
0703500555
E-post
maria@midsommarudden.se
Webbplats
http://www.silvervagen.com

Nästa evenemang