Historisk tur till Själbmátjåhkkå

Söndag den 19 juli 2020 går vi till toppen av Själbmátjåhkkå. Startpunkten ligger nära gränsen till Norge och vid sjön Guoledisjávrre. Det är en historisk tur där vi berättar om Silvervägens historia och kikar på rester av en koboltgruva från slutet av 1800-talet. Kurt Carlman berättar på plats. Hans farfar Per-August Carlman startade och arbetade i gruvan.
Hela sträckan t o r är ca 10 km. Vi går i lugn takt, men räknar med att vara tillbaka efter 4,5 timme. Det är inte särskilt brant, bara en kort sträcka. (Kl. 15 är det en visning i vilstugan vid gränsen som flera tänker ta del av). 

Ingen föranmälan. Ta med eget fika.
Tyvärr ingen samåkning på grund av situationen med Covid-19. Parkeringsplats finns i Guoledis.

Pris: För dig med Top of Arjeplog-kort 200 kr. Övriga 400 kr. Kan betalas med Swish eller kontant på plats. Alla som är 18 år och yngre: gratis. Top of Arjeplog-kortet finns med oss på plats.

Situationen med Covid-19: Vi är noga med att hålla avstånd under vandringen, trots att vi är utomhus. Pandemin är högst närvarande och det är lätt att glömma bort sig. Vi har ofta med s k riskgrupper på turerna. Tyvärr har vi ingen gemensam samåkning eller t ex eld på toppen.

Evenemanget är avslutat.

Datum

19 jul 2020
Expired!

Tid

Kom gärna minst 15 min. innan vandringens start.
09:00 - 13:30

Kostnad

400kr

Mer info

Läs mer
Top of Arjeplog

Arrangör

Top of Arjeplog
Telefon
070-35 00 555
E-post
maria@midsommarudden.se
Webbplats
https://topofarjeplog.org/
Läs mer

Nästa evenemang