Ice driving becomes performance art

Musikteatern leder projektet ”Icedriving becomes performance art”. Ett unikt konstprojekt där bilindustri möter performance art. Tre performancekonstnärer från Norrbotten kommer tillsammans med anställda inom biltestindustrin skapa performanceverk. Premiärerna kommer ske i samband med testbranschens 50-års jubileum i Arjeplog/Arvidsjaur/Alvsbyn 2023.

Verken är tänkta att framföras live, men det kommer oven finnas filmat material att använda för alla samarbetspartners under hela jubileumsåret 2023

Projektet finansieras av Kulturbryggan, som främjar fornyelse och utveckling inom kulturområdet.

De stöttar bland annat kulturprojekt som provar annorlunda och oprövade idéer vilka förväntas leda till ovanliga samarbeten.

De slutgiltiga verken kommer visas upp för allmänheten, men också för alla som arbetar inom biltestindustrin. Detta kan bidra till något utover det vanliga att se hur det dagliga arbetet inom biltest kan bli förhöjt till en konstupplevelse. Det ställer också relevanta frågor om vad som är konst.

De performancekonstnärer som ska arbeta med projektet har mångårig erfarenhet av att arbeta med dans, teater och videoinstallationer. Samtliga bor i Norrbotten, men arbetar även i andra delar av Sverige och utomlands.

ICE DRIVING BECOMES PERFORMANCE

Av: Harleen Kalkat, Linda Remahl

Evenemanget är avslutat.

Datum

21 - 22 mar 2023
Expired!

Tid

19:00 - 21:00
Torget, Arjeplog

Platser

Torget, Arjeplog

Nästa evenemang