Vernissage med Gunnar Westergren

ilder från ett 50-årigt yrkesliv som fotograf.

När Silvermuseet invigdes den 23 oktober 1965 stod jag och min kompis Urban Ruong och kokade renhorn över öppen eld i en stor järngryta utanför museet.

Jag var då 13 år och grundaren av museet, lappmarksdoktorn Einar Wallqvist hade tilldelat oss det ärofyllda uppdraget. En spännande och festlig dag som jag har i kärt minne.

Nu 57 år senare får jag tillfälle att i dessa lokaler visa en del av mina bilder från ett 50-årigt yrkesliv som fotograf.

Utställningen hänger i lokalen till vänster om biosalongen på nedre planet. Med natur, reportage och sportbilder samt en sportbildsvideo som rullar oavbrutet på TV-skärmen visar jag en del av min bildproduktion. Utställningen hänger uppe hela sommaren!

Vernissage söndag den 10/7 mellan 14.00-17.00. 

Då finns även min syster Gunilla Westergren/Johansson där och berättar om den bok hon snart färdigställt. Den behandlar i en blandning av roman och dokumentärform våra föräldrars liv i Arjeplogsbygden från 1930-talet och framåt. Som nyblivna lärare flyttade de till kommunen och fick jobba i många olika byar innan de till slut hamnade i centralorten Arjeplog.

Välkomna till en resa i bildernas värld

Gunnar Westergren

Se mer på jubileumssajten gunnarwestergren.com

 

Evenemanget är avslutat.

Datum

10 jul 2022
Expired!

Tid

14:00 - 17:00
Silvermuseet

Platser

Silvermuseet
Torget 1, Arjeplog
Webbplats
https://silvermuseet.se/
Silvermuseet

Arrangör

Silvermuseet
Telefon
0961-145 00
E-post
info@silvermuseet.se
Webbplats
https://silvermuseet.se/

Nästa evenemang