Arjeplog: Historia & litteratur. Harleen Kalkat / Maria Söderberg

Historisk stadstur på ”plassn” (centrala Arjeplog). 70 min, med skådespelaren Harleen Kalkat och Maria Söderberg (läser till fil.mag i historia och red. Magasin Silvervägen). Vi kommer att göra en kortare vandring i Arjeplogs centrum och göra nedslag i historien från 1600-talet och framåt. Ni får lyssna till ett urval av korta texter som ansluter till Arjeplogs historia.

Och varför plassn? Jo, man kallar ofta det centrala Arjeplog för just detta. När vi skriver stadstur är det en blinkning till den stadsplan som faktiskt gjordes 1640 av Drottning Kristinas förmyndarregering som planerade ett nytt Arjeplog. Upphovet var då silvergruvan i Nasafjäll och de förhoppningar som man skänkte projektet från statsmakten.
Fika ingår, i form av en biljett som kan användas i Viltbutiken när det passar. Vi börjar på torget utanför Viltbutiken kl. 10.00 och 14.00. Pris 150 kr. Biljett säljes på plats en timme innan, max 12 per gång, eller skicka mejl maria@midsommarudden.se.
Visningen kan även bokas separat efter överenskommelse.
I samarbete med Viltbutiken och ABF Norr Arjeplog.
Vår vandring är förstås anpassad efter de riktlinjer som finns från Folkhälsomyndigheten med anledning av pandemin. Vi håller avstånd till varandra. Vi kommer att prata tydligt inför vår grupp och röra oss utomhus.

Evenemanget är avslutat.

Datum

11 jul 2020
Expired!

Tid

10:00 - 11:15

Kostnad

150 kr

Mer info

Läs mer
Torget, Arjeplog

Platser

Torget, Arjeplog
Magasin Silvervägen

Arrangör

Magasin Silvervägen
Telefon
0703500555
E-post
maria@midsommarudden.se
Webbplats
http://www.silvervagen.com
Läs mer

Nästa evenemang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *