Naturvandring med Mats Karström, Steget före

Mats Karström, Steget före, ger en introduktion till sin vandring i sällskap med Lars Levi Læstadius och Carl von Linné. Start Kyrkans fjällgård.
Därefter tar han med oss till björkskog, lavar och mossor i skogen i närheten av Jäckvik / Kungsleden.
Start Kyrkans fjällgård. Pris 120 kr eller Bokpass 350 kr för hela dagens evenemang. En del av Bok & Vandring i Jäckvik / Jäggeluokta 15-18 juli 2021. 

Ta del av programmet här: https://topofarjeplog.org/2021/07/valkommen-bok-vandring-17-19-juli-2020/

När Mats Karström fick ArtDatabankens naturvårdspris kunde man ur prismotiveringen läsa: ”Mats Karström har med sin förmåga att kombinera fakta och brinnande engagemang i samtal med bland annat markägare bidragit till att rädda ett betydande antal gammelskogar och dess flora och fauna, till glädje för framtida generationer. Genom att utveckla inventeringsmetodiken Steget före har han lyft fram de mer okända växterna och djuren och visat hur vissa arter signalerar lång skoglig kontinuitet och höga naturvärden. Metodiken har inte bara använts framgångsrikt av skogsgruppen i Jokkmokks kommun utan många andra människor runt om i Sverige och våra grannländer har inspirerats att följa efter till gagn för många känsliga arter”.

Evenemanget är avslutat.

Datum

16 jul 2021
Expired!

Tid

10:30 - 15:00

Kostnad

120kr

Mer info

Läs mer

Platser

Jäckvik

Platser 2

Kyrkans Fjällgård, Jäckvik
Magasin Silvervägen

Arrangör

Magasin Silvervägen
Telefon
0703500555
E-post
maria@midsommarudden.se
Webbplats
http://www.silvervagen.com
Läs mer

Nästa evenemang