Toppfika med Britta Flinkfeldt

Áhkális, Akkelis, är ett av centralorten Arjeplogs närmaste fjäll. Utsikten är magnifik över sjölandskapet med den djupa Hornavan och den grunda örika Uddjaure. Under den här vandringen till toppen av Áhkális medverkar toppgästen Britta Flinkfeldt, kommunalråd i Arjeplogs kommun. Hon tillträdde som kommunstyrelsens ordförande efter Bengt-Urban Fransson i augusti 2009.

När hon slutar i september kommer hon att vara det kommunalråd i Arjeplog som suttit längst sedan Sigvard Sundström som innehade posten i slutet av 60- och början av 70-talet. I höst avgår hon som kommunalråd och ersätts av Isak Utsi (som var Top of Arjeplogs toppgäst 3 juli på Måffe).
Till vårt toppfika kommer Britta Flinkfeldt berätta om hur det är att vara kommunalråd, sitt förhållande till naturen och det blir chans till frågor. Ca 30 min eller något längre beroende på väder.

Samling där stigen börjar kl. 14. På vägen upp blir det kort information – ja, inget utdraget! – av Maria Söderberg om Akkelis Fjällurskogs naturreservat (utflyktsguide finns med stöd av LONA) och om författaren och missionären Petrus Læstadius som 1802 föddes på Buktholmen. Självklart blir det en Naturquiz med priser!

Kostnad: Ingen alls! Men stöd gärna oss med priser för medverkande i höstens avslutning med att köpa ett Top of Arjeplog-kort för 250 kr, dock alltid gratis för dig som är 18 år och yngre.
Ingen föranmälan.

Evenemanget är avslutat.

Datum

22 aug 2020
Expired!

Tid

14:00 - 17:00

Kostnad

0 kr

Mer info

Läs mer
Magasin Silvervägen

Arrangör

Magasin Silvervägen
Telefon
0703500555
E-post
maria@midsommarudden.se
Webbplats
http://www.silvervagen.com
Läs mer

Nästa evenemang