Toppvandring till Måffe

Måffe är en pärla! Vandringen till toppen tar ca 1 timme (i lugnt tempo). Utsikten är fantastisk. Under vandringen drar vi litet historia och upptäcker växter. Kvällens gästvandrare är Isak Utsi. När vi fikar på toppen kommer han att berätta om sig själv och vi får en chans att ställa frågor. Isak är Arjeplogs kommun blivande kommunalråd. Den 16 september tillträder han.

Hur hittar jag? Avtagsvägen till en grusväg ligger 21,6 km från torget i Arjeplog. Du åker i riktning mot Norra Bergnäs. Efter rengärdet – ge akt på en grusväg med skylt Måfevägen (delvis skymd). Vi har hängt upp en blå buff i en björk där. Grusvägen till en av våra främsta startplatser är 2,8 km lång. Kör försiktigt här! Det är spår efter körning när vägen ännu var blöt och det finns en grop ca 200 m innan du är framme. Ömtåliga bilar får nog se upp… man kan ju även gå denna sträcka.


Samlingspunkt: Där stigen börjar. Vi skyltar alltså vid vägen (där asfalten slutar och grusvägen börjar). Tänk på att bilen kanske inte kan parkeras precis där stigen och vandringen startar. Vi rekar innan och anvisar. Kom bara i tid! 

Situationen med Covid-19: Vi är noga med att hålla avstånd under vandringen, trots att vi är utomhus. Pandemin är högst närvarande och det är lätt att glömma bort sig. Vi har ofta med s k riskgrupper på turerna. Tyvärr har vi ingen gemensam samåkning och eller grillning på toppen.

Evenemanget är avslutat.

Datum

03 jul 2020
Expired!

Tid

18:00

Kostnad

250kr

Mer info

Läs mer

Platser

Måffe
Top of Arjeplog

Arrangör

Top of Arjeplog
Telefon
070-35 00 555
E-post
maria@midsommarudden.se
Webbplats
https://topofarjeplog.org/
Läs mer

Nästa evenemang